Hoofdpagina Blog Artikelen De enige manier om racisme te bestrijden is tolerantie

De enige manier om racisme te bestrijden is tolerantie

0
beantwoord racisme met tolerantie

Dakloze man beledigt een Moslim racistisch, hij reageert door voor hem een baan en een huis te vinden.

Aminur Chowdhury uit Bradford, Engeland werd racistisch beledigd door de dakloze Ben Gallon, maar in plaats van de beledigingen terug te kaatsen, besloot Aminur met hem het gesprek aan te gaan en nodigde hem uit om iets te drinken.

Aminur zegt:

Aanvankelijk keerde ik de andere wang toe, maar toen vroeg ik Ben uit te leggen waarom hij dat tegen mij gezegd had. Ik stopte en had een praatje met hem van ongeveer 15 minuten.

Na met Ben gesproken te hebben, zei Aminur dat hij kon helpen hem een baan te vinden en zij wisselden contactgegevens uit. Aanvankelijk dacht Ben dat hij alleen maar vriendelijk was over het baanaanbod, maar de volgende dag kreeg hij een telefoontje van hem over een sollicitatiegesprek bij de zaak van zijn vriend.

De volgende dag belde hij mij op en zei:

Ik kom je ophalen, Ben. Ik heb een sollicitatiegesprek voor jou. Dezelfde dag kwam hij mij ophalen, reed me naar de plaats op de Kanaalweg en tien minuten later werd mij een baan aangeboden.

Aminur hield het hier niet op. Hij hielp hem ook om in Bradford een appartement te vinden om te huren.

Ben, die nu spijt heeft van zijn daden zegt:

Er was geen rechtvaardiging voor mij om die woorden te gebruiken.
Petje af voor hem om mij te vergeven, ik heb er spijt van.

Uit deze situatie is iets positiefs gebeurd.

Ik heb mijn lesje geleerd. Wat ik gezegd heb, past helemaal niet bij mij zoals ik normaal ben, ik ben geen racist.
Dingen zijn beter geworden voor mij. Ik ben met het werk begonnen en het is fantastisch.

Aminur vertelt wat hem bewoog om te reageren zoals hij deed:

Ik was het slachtoffer van een racistische belediging, maar een geweldige manier om racisme te overwinnen is om tolerantie te tonen. Ik realiseer me dat ik de wereld niet in orde kan maken, maar ik kan proberen om mensen te onderwijzen. Dit is een geweldige manier om Aziatische mensen in heel Bradford te onderwijzen hoe te reageren op racisme. Hoe meer liefde je toont, des te meer zij je zullen mogen..

Een aantal van de ergste racistisch gemotiveerde rellen vonden plaats in Bradford in 2001 tussen de toenemende Brits-Aziatische gemeenschappen en de blanke meerderheid van de stad, welke resulteerden in 300 gewonde politieagenten en 297 verrichtte arrestaties. Beide mannen hopen nu dat dit positieve verhaal er aan zal bijdragen dat de relatie van verschillende rassen en mensen van de verschillende religies in de gemeenschap verbetert.

Dit verhaal is inderdaad een grote les voor ons allen en benadrukt de beste manier om de harten van de mensen te winnen – een goed karakter. De Profeet Mohammed (vrede en zegeningen zijn met Hem) haalde mensen ook over met zijn goede karakter en vanwege dat bekeerden veel mensen zich tot de Islam.

Toon andere gerelateerde artikelen
Geen reacties meer mogelijk

Bekijk ook

De Koran over: De ontwikkeling van het menselijke embryo

In de Edele Koran spreekt God over de ontwikkelingsstadia van het menselijke embryo, 1400 …